Veliko interesovanje za sutrašnje takmičenje u pripremanju riblje čorbe

Veliko interesovanje vlada za takmičenje u pripremanju riblje čorbe na sutrašnjim Južnomoravskim ribljim čarolijama, rečeno je radio Koprijanu u doljevačkoj Javnoj biblioteci, koja organizuje ovu najpoznatiju turističku manifestaciju doljevačkog kraja. Petnaest ekipa je do ovog trenutka najavilo svoj dolazak, a prijave su moguće i dalje. Očekuje se dolazak kulinarskih majstora ne samo iz naše opštine, već i  iz Prokuplja, Merošine, Aleksinca, Žitoradje i nekoliko ekipa iz Niša.

Da će ovo biti jedno ozbljno takmičenje govori i podatak da će sutra žirirati proslavljeni majstori ovog zanata  Zoran Mirašinović iz Udruženja ugostiteljsko-turističkih poslenika Niša, Predrag Stanković kulinarski sudija i  Ranka Petrović, profesorka niške Ugostiteljsko-turističke škole, koja će biti i predsednica žirija.

Podsetimo, ovaj gastronomski spektakl počinje od 14.časova i predvidjeno je da pripremanje riblje čorbe traje do 17.časova, ali će mnoga druga propratna dešavanja, poput takmičenja u pecanju, šahu, pikadu početi već u 10 časova. Manifestacija se završava muzičkim programom od 20 časova.

Organizatori napominju da je zanimljiv program pripremljen i za decu. Pored konjičkog kluba Nonius iz G.Medjurova, na obali Južne Morave kraj Klisure najmladjima će na raspolaganju biti i mali ringišpil i trambolina. Za posetioce su obezbedjene  i zalihe pijaće vode.

Očekuje se da i ove godine Južnomoravske riblje čarolije, koje se po 11.put organizuju na obali Južne Morave kraj Klisure, poseti više hiljada ljudi.

J. Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *