Žitoradja: Radovi na sportskim terenima, kanalizacionoj mreži i asfaltiranju ulica

Na početku nove gradjevinske sezone intenzivirani su radovi na velikom broju projekata od značaja za lokalnu zajednicu u opštini Žitoradja. Naime, kako je našem radiju potvrdio predsednik te opštine Ivan Stanojević sportski tereni u školskim dvorištima u Pejkovcu i Podini dobiće novu podlogu, a u Podini i Lukomiru, prema njegovim rečima, nakon što  za nekoliko dana budu završeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže, počeće i asfaltiranje ulica. Većina radova finansira se iz sopstvenih sredsava.

Tereni za male sportove u Pejkovcu i Podini, kao i prilaz školi u Pejkovcu trebalo bi da budu završeni za petnaestak dana. Vrednost radova je 10,5 miliona dinara, izdvojenih iz sredstava lokalnog budžeta, a izvodjač radova je preduzeće “Vodogradnja” Pukovac. Izgradnja kanalizacione mreže u još dva sela opštine Žitoradja, Lukomiru i Podini, privodi se kraju, a nakon što ovaj deo posla bude završen, kako napominje Stanojević, biće uradjeno i asfaltiranje ulica. Oko11 miliona dinara je vrednost  radova za kanalizacionu mrežu, takodje izdvojenih iz sopstvenih sredstava, a posao je poveren JP za izgradnju iz Žitoradje.

Najveći deo novca za asfaltiranje ulica takodje je izdvojen iz opštinske kase, i to 60 odsto, dok preostali iznos finansira Ministarstvo privrede. I za ove radove angažovana je “Vodogradnja” iz Pukovca, a celokupna vrednost projekta je  oko12 miliona dinara.

Prvi čovek opštine  i za naredni period najavljuje još mnogo značajnih projekata, pre svega dogradnju predškolske ustanove “Prva radost” u Žitoradji, s obzirom na to da je pre nekoliko dana u Ministarstvu prosvete potpisan ugovor o saradnji sa nadležnim ministrom o ovom investicionom projektu vrednom 25 miliona dinara. Takodje, radovi na izgradnji bazena u Žitoradji, dodaje Stanojević, biće nastavljeni za nekoliko dana, a  ovih dana očekuje se i raspisivanje javne nabavke za izgradnju novog stadiona.

J. Kozomara

2 thoughts on “Žitoradja: Radovi na sportskim terenima, kanalizacionoj mreži i asfaltiranju ulica”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *