home Društvo, Vesti Malom Maksimu Milenkoviću iz Belotinca potrebna pomoć za lečenje (SMS na 5757)

Malom Maksimu Milenkoviću iz Belotinca potrebna pomoć za lečenje (SMS na 5757)

Jednoipogodišnjem stanovniku našeg kraja Maksimu Milenkoviću iz Belotinca, koji je teško bolestan, potrebna je pomoć humanih ljudi, kako bi mogao da ode u Tursku na neophodne preglede. Naime, ovaj mali borac je sa  svega mesec i po dana života imao prve zdravstvene probleme. Tada je dobio epi napad, što je dovelo do velikih poteškoća u njegovom daljem razvoju. Maksim se hrani pomoću gastro-stome, ne može samostalno da drži glavu, da sedi, otvara oči, ne koristi ekstremitete i ne može da govori.

Do sada je bio hospitalizovan u Dečjoj klinici u Nišu, gde su obavljena ispitivanja, a kasnije je lečen i u Dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu. Sada su neophodni novi pregledi u Turskoj u cilju procene i konsultacija neurohirurga sa klinike „Acibadem“ u Istanbulu, radi pripreme za operaciju. Samo ti pregledi koštaju  2.150 evra.

Saša Miljković iz Belotinca aktivno se uključio u prikupljanje sredstava za lečenje malog Makisma, u dogovoru sa roditeljima ovog dečaka, te je još jednom putem Radio Koprijana uputio apel  pojedincima, ali i preduzećima i ustanovama, koje su mogućnosti, da pomognu i doniraju novčana sredstva za preglede i lečenje ovog dečaka. – Već su se uključili pojedinci, fondacije i preduzeća, ali ja još jednom pozivam sve humane ljude sa naše teritorije, ali i šire da pomognu malom Maksimu i njegovim roditeljima da se izbore sa bolešću. Za sada je potrebno oko 3500 evra, a u zavisnosti od mišljenja turskih lekara, kasnije još novca. Inače, o ozbiljnosti Maksimovog zdravstvenog stanja govori i podatak da je roditeljima preporučeno da dete daju u neku ustanovu za brigu o teško obolelim mališanima, što oni nisu želeli. Zato je neophodno da učinimo sve da im pomognemo, ističe Miljković.-Za sada, ističe, akcija ide u pozitivnom smeru, te se još jednom, u ime roditelja obolelog mališana, Bojana i Jovane, zahvaljuje svima koji su je već podržali.

U akciju se već uključila Fondacija Produži život, a na naslovnoj fotografiji ovog teksta su brojevi računa na koje je moguće uplatiti novac. Takodje, slanjem  SMS poruke u kojoj piše Maksim Milenković na broj 5757 doniraćete 100 dinara po poruci za Maksimovo lečenje.

J.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *