home Društvo, Vesti Nova usluga MUP-a: Zamena vozačke dozvole sa dostavom na kućnu adresu

Nova usluga MUP-a: Zamena vozačke dozvole sa dostavom na kućnu adresu

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je novi elektronski servis na portalu eUprave „Zamena vozačke dozvole (dostavljanje na kućnu adresu)“, koji će omogućiti građanima da bez odlaska u policijsku stanicu podnesu zahtev za izdavanje i zamenu vozačke dozvole.

Na sajtu Ministarstva je istaknuto da građani mogu od 2.februara 2021. godine da podnesu elektronski zahtev  za izdavanje vozačke dozvole, a usluga je namenjena građanima, odnosno vozačima kojima je istekla važnost probne vozačke dozvole ili vozačke dozvole, koji su promenili ime ili mesto prebivališta ili kojima je probna vozačka dozvola ili vozačka dozvola ukradena, izgublјena ili uništena

Usluga omogućuje da građani ne dolaze u područne policijske uprave i policijske stanice radi podnošenja zahteva, već da putem interneta, a preko Portala eUprava, elektronski podnesu zahtev za izdavanje vozačke dozvole uz opcije preuzimanja vozačke dozvole u nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj stanici ili na adresi prebivališta vozača, u kom slučaju će vozačka dozvola biti uručena od strane poštara na adresi prebivališta vozača.

Opis usluge uslovi njenog korišćenja i način pokretanja nalaze se na portalu eUprava, link: https://euprava.gov.rs/usluge/6093

Takođe, omogućeno je i dalje podnošenje zahteva i preuzimanje vozačke dozvole na šalterima policijskih uprava – Uprave za upravne poslove.

Zakonski rok za izdavanje vozačke dozvole je 30 dana od dana kada je zahtev sa portala eUprava dostavlјen policijskoj upravi ili stanici nadležnoj po mestu prebivališta vozača.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *