home Društvo, Vesti Voda ispravna za piće- Zvanično potvrdio IZJZ Niš

Voda ispravna za piće- Zvanično potvrdio IZJZ Niš

Da je voda iz vodosistema „Brestovac-Bojnik-Doljevac“ ispravna za piće i pripremu hrane zvanično je potvrdio i Institut za javno zdravlje Niš.

Voda je proteklih dana redovno uzorkovana i vršena je analiza, a danas se oglasio i IZJZ Niš koji je JP za vodosnabdevanje i dostavio zvaničnu potvrdu o ispravnosti vode.

Prema rezultatima analiza vode za piće iz vodovodnog sistema „Brestovac-Bojnik-Doljevac potvrđeno je da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

Rezultate analize nam je prosledilo JP za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojunik-Doljevac“ kako bismo  blagovremeno i tačno informisali građane o ispravnosti vode koju koriste za piće i pripremu hrane.

Podsetimo, voda iz vodovodnog sistema „Brestovac-Bojnik-Doljevac“, zbog havarije na glavnom cevovodu, od 31.avgusta nije bila ispravna za piće i pripremu hrane.

Nakon sanacije kvara, prema rečima direktora JP „Brestovac-Bojnik-Doljevac“ Srđana Stojanovića zbog povećane količine hlora koji se koristio za dezinfekciju kompletnog cevovoda voda nije bila tehnički i mikrobiološki ispravna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *