Građani Malošišta traže izgradnju vrtića

Grupa meštana iz  Malošišta nedavno je pokrenula inicijativu da u ovom mestu bude otvoren vrtić. Osnovni zahtev je da se u Malošištu otvori mešovita grupa zbog postojanja potrebe zaposlenih roditelja i velikog broja dece. Iz lokalne samouprave poručuju da se ove godine u ovom mestu ulaže preko 100 miliona dinara putem raznih projekata.

Kako su nam rekli u opštini Doljevac u Malošištu je ove godine predviđeno ulaganje u vodovodnu i kanalizacionu mrežu kao i izgradnju, rekonstrokciju i adaptaciju škole koja je u toku. Za vodovodnu i kanalizacionu mrežu izdvaja se preko 30 miliona dinara, dok se trenutni radovi na školi finansiraju sa preko 75 milona dinara. Ovim sredstvima škola u Malošištu biće najuređeniji i energetski najefikasniji objekat, a u okviru nje biće i kompletno adaptirane prostorije za decu predškolskog uzrasta.

Nadležni dodaju, da će sigurno projektima predvideti i izgradnju vrtića za koji opravdano postoji interesovanje.

Jelena Živković iz Malošišta, je jedan od pokretača inicijative za izgradnju vrtića u ovom mestu i ujedno i  administrator FB stranice “Selo Malošište da dobrije vrtić”. Kako kaže ideja je ujedno i potreba zaposlenih roditelja.

  • Ja sam zaposlena majka dvoje dece. Trenutno sam na porodiljskom odsustvu sa drugim detetom. Međutim, uskoro bi trebalo da se vratim na posao, ali najveći problem mi je gde i kome ostaviti dete. Mislim da bi izgradnjom vrtića ili pak adaptacijom nekih prostorija u Malošištu problem oko smeštaja dece bio rešen. Nama, zaposlenim roditeljima, ali i ostalim građanima ovog naselja, je zaista potreban vrtić- istakla je Živkovićeva.

Ona dodaje da je pomenuta stranica vrlo brzo primećena i da im svakodnevno stižu poruke podrške. Trenutno, kako kaže, ideja je da se pokrene peticija u selu koju će predati predsedniku opštine i nadaju se da će lokalna vlast imati razumevanja za zaposlene roditelje.

  • Planiramo da pokrenemo potpisivanje peticije. Mi samo želimo da nadležni imaju u vidu našu potrebu za vrtićem. Želeli bi smo da porazgovaramo sa predsednikom opštine kada budemo predali potpise i dogovorimo se da u što kraćem roku, a shodno mogućnostima lokalne samuprave, naše selo dobije vrtić- kaže Jelena u izjavi za naš radio.

Kako je istakla uskoro će preko ove stranice građani biti obavešteni kada će se krenuti sa potpisivanjem peticije i verovatno će ona biti organizovana tako što će inicijatori sakupljati potpise od kuće do kuće.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *