Sahrana tragično nastradale Ive iz Kočana najverovatnije sutra

Iva M. (19) iz Kočana nastradala je u subotu uveče u Čarnojevićevoj ulici u Nišu, dok je na ravnom krovu zgrade snimala video-klip.

Tragedija se dogodila 6. aprila, oko 19 sati, kada je nesrećna devojka pala sa krova zgrade, dok je išla unazad, tražeći bolji ugao za snimanje, došla do ivice krova odakle je pala na pločnik ispred zgrade. Sahrana nesrećne devojke biće najverovatnije obavljena sutra na lokalnom groblju.

Obavljen je uviđaj na licu mesta i nema sumnjivih tragova, koji bi ukazivali da je reč o zločinu, tačnije veruje se da je reč o nesrećnom slučaju. S njom su na ravnom krovu stambene zgrade bila dva mladića. Oni su objasnili da je devojka išla unazad, tražeći pogodniji ugao za snimanje, pa je tako došla do ivice, odakle je i pala. Iva je  previdela da je  zidna ograda na rubu krova visoka svega tridesetak centimetara. Idući unazad, spotakla se o tu ogradu i pala preko ivice krova. Pre nego što su dvojica drugova mogla da pritrče i da joj pomognu poletela je unazad, pala na pločnik i na mestu ostala mrtva.

Kraj tela nesrećne devojke pronađen je telefon kojim je snimala video-klip. Kako navodi izvor blizak istrazi, pregledom telefona potvrđena je priča mladića, koji su bili s Ivom na krovu. Poslednji snimci pokazuju kako se kretala i menjala položaj u nameri da nađe najbolji kadar.

U Kočanu, rođaci, komšije ,poznanici i članovi porodice nisu želeli da pričaju za medije.  Iva je bila dete razvedenih roditelja. Otac joj je na privremenom radu u inostranstvu.

Saznali smo da je Iva često boravila na krovu zgrade gde se desila nesreća. Nezvanično, jedan od njenih drugova stanuje baš u toj zgradi. Tamo je Iva verovatno dobila ideju da snimi video-klip pri zalasku sunca. Tužilac je posle uviđaja dao nalog za obdukciju i više detalja o ovoj tragediji očekuje se kada stignu nalazi s Instituta za sudsku medicinu.

M.Jovanović/Foto:FB

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *