Škola u Belotincu dobila novi kotao

Učenici koji pohađaju nastavu u Belotincu protekle nedelje imali su problema sa grejanjem zbog kvara na kotlu. Kako ističe generalni direktor OŠ „Vuk Karadžić“, Goran Ilić, problem je delimično rešen kupovinom novog kotla, koji će za vreme predstojećeg raspusta biti stavljen u funkciju. Ipak, kako ističe, problema što se grejanja tiče nema, iako stari kotao radi smanjenim kapacitetom.

  • U ponedeljak prepodnevna smena nije imala nastavu zbog kvara na kotlu, dok se nastava u popodnevnim satima odvijala normalno. Juče je situacija bila obrnuta, prepodnevna smena je imala redovnu nastavu, a deca koja su trebala da dođu oko 13 sati u školu, vraćena su kući jer je nestala struja u Belotincu- rekao je Ilić za radio Koprijan.

Direktor je dodao da će danas biti održani časovi, ali da će biti skraćeni, pa će učenici ranije otići iz škole.

  • Problem grejanja biće u narednom periodu rešen. Naša ustanova kupila je nov kotao koji je plaćen 432 hiljade dinara. Kotao je stigao, ali pošto radovi na zameni traju 5 do 6 dana, iskoristićemo raspust koji je pred nama i tada obaviti neophodne radove- istakao je Goran Ilić.

On je istako da će drugo polugođe početi bez problema, odnosno da će se nastava odvijati nesmetao bez skraćenih časova i da će učenike tada dočekati tople učionice i da će deca najzad imati normalne uslove za rad i učenje.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *