home Društvo, Vesti Havarija na kotlu za grejanje u doljevačkoj školi, radi se na otklanjanju kvara

Havarija na kotlu za grejanje u doljevačkoj školi, radi se na otklanjanju kvara

Doljevačka OŠ „Vuk Karadžić“ u matičnom objektu u Doljevcu od jutros nema grejanje u učionicama, zbog havarije na kotlu, koja se desila juče u popodnevim satima. Zbog toga su danas, kako nam je potvrdjeno u upravi škole, časovi skraćeni na trideset minuta, a majstori aktivno rade na uklanjanju kvara. Medjutim u ovom trenutku još uvek se ne može sa sigurnošću reći da li će i kada kvar biti oklonjen, jer radovi još uvek traju.

Inače, iz sistema za grejanje u školi zagrevaju se i prostorije Obrazovnog centra, u kojem trenutno nastavu pohadjaju deca od prvog do četvrtog razreda, kao i Predškolska ustanova “Lane” i vrtić koji radi u njenom sastavu.

Sistem za grejanje u doljevačkoj školi star je preko trideset godina i već je dotrajao, te je u planu bilo rešavanje tog problema. Naime, još pre nekoliko godina odobren je projekat kod Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete i lokalnom samoupravom i trebalo je da otpočnu radovi na rekonstrukciji objekta škole, kojima je bilo predvidjeno da se, izmedju ostalog, u potpunosti postave i nove instalacije za grejanje. Medjutim,  zbog izbijanja epidemije korone, taj posao je stopiran na neodredjeno vreme.

Podsetimo, pre nekoliko meseci kada je u poseti Doljevcu bio resorni ministar Branko Ružić, rečeno je da će se uzeti u obzir potrebe škole i da će Ministarstvo prosvete u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Srbije pokušati da izdvoji sredstva za rekonstrukciju školske zgrade u Doljevcu, ali još uvek nema informacija kada bi taj posao mogao da počne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *